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平成26年 (2014年) 9月 16日

国際課

ACCESS  Feb - March 2008

A Bimonthly Newsletter for International Residents of Yamaguchi Prefecture


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Japanese Corner



So you’ve mastered the culinary arts in your own kitchen; now, how about becoming as proficient in the Japanese kitchen as you are at home? After learning to control those gas burners and finding your way around the small space that is your kitchen, there is still one other obstacle—and a major one at that: language. Here is a list of the basic cooking terms that will help to decipher some of those recipes you’ve always wanted to try.



料理用語(りょうりようご) cooking terms


煮(に)ます cook/boil in sauce/broth

ゆでます boil in hot water

炒(いた)めます fry, stir-fry

炊(た)きます cook rice

焼(や)きます broil, roast, grill, bake

皮(かわ)をむきます peel skin

切(き)ります cut, slice

水(みず)を切(き)ります drain water

混(ま)ぜます mix, stir

入(い)れます put into

お米(こめ)をとぎます wash rice

強火(つよび) high heat

中火(ちゅうび) medium heat

弱火(よわび) low heat

強火(つよび)にします cook on high heat

弱火(よわび)にします turn down the heat

ひとつまみ a pinch

はかる to measure



台所道具(だいどころどうぐ) kitchen utensils


フライパン(ふらいぱん) frying pan

さいばし cooking chopsticks

しゃもじ large wooden cooking spoon

玉(たま)じゃくし ladle

水切(みずき)り colander

カップ(かっぷ) cup

大(おお)さじ tablespoon

小(こ)さじ teaspoon

電気(でんき)コンロ(こんろ) electric range

ガスコンロ(がすこんろ) gas range

ほうちょう cooking knife

まないた cutting board

なべ pan

ふかなべ pot



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地域振興部

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