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平成26年 (2014年) 9月 16日

国際課

ACCESS  June - July 2009

A Bimonthly Newsletter for International Residents of Yamaguchi Prefecture


feature1 feature2 sister-cities Q&A recipe

Summer vegetables will soon becoming into season. Cooking with these fresh, seasonable vegetables will help you to create a delicious dish. If you find a good recipe, why not try explaining it to a friend with the terms below?


調理用具

台所用品(だいどころようひん)Cooking Utensils

包丁(ほうちょう)― kitchen knife

まないた ― cutting board

鍋(なべ)― pot

フライパン ― frying pan

しゃもじ ― rice scoop

菜箸(さいばし)― a pair of long chopsticks (used for cooking)

大さじ(おおさじ)― tablespoon

小さじ(こさじ)― teaspoon

軽量カップ(けいりょう) ― measuring cup

裏ごし(うらごし)― strainer

皮むき器(かわむきき)― peeler

炊飯器(すいはんき)― rice cooker


調理(ちょうり)Preparation

肉を焼く(にくをやく)― to grill meat

じゃがいもを煮る(にる)― to boil potatoes

野菜を炒める(やさいをいためる)― to (stir-)fry vegetables

サツマイモを蒸す(むす)― to steam sweet potatoes

ご飯を炊飯器で炊く(ごはんをすいはんきでたく)― to boil rice in a rice cooker

卵を茹でる(たまごをゆでる)― to boil an egg

天ぷらを揚げる(てんぷらをあげる)― to fry tempura

大根をおろす(だいこんをおろす)― to grate radish

玉ねぎをみじん切りにする(たまねぎをみじんぎりにする)― to mince an onion

パンを薄切りにする(うすぎり)― to slice/cut bread thin

レモンを絞る(しぼる)― to squeeze a lemon

りんごの皮をむく(かわ)― to pare an apple



お問い合わせ先

地域振興部

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