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平成26年 (2014年) 9月 8日

国際課

ACCESS  June - July 2014

A Bimonthly Newsletter for International Residents of Yamaguchi Prefecture


top Yamaguchi Q&A a taste of Yamaguchi

a taste of Yamaguchi


Eggplant Gratin (4 servings)


Eggplant Gratin

Eggplant………………280g

Bacon………………… 80g

Onion………………… 80g

Green Pepper……… 40g

Tomato……………… 80g

Garlic………………… 2g

Olive Oil……………… 5 Tsp

Salt…………………… 0.8g

Pepper…………………To taste

White sauce………… 100g

Cheese slices…………4 slices

Parsley…………………4g


1.Grill the eggplant, peel the skin and cut into bite-size pieces

2.Cut the bacon into small pieces, thinly slice the onions, and cube the tomatoes.

3.Heat the olive oil and add the garlic to add flavor. Add the ingredients from steps 2 fry lightly.

4.Put the eggplant, ingredients from step 2, in a heat-resistant dish and top with white sauce and cheese.

5.Bake until the cheese melts and top with parsley.



なすのグラタン (4人分)


なす………………………………280g

ベーコン…………………………80g

たまねぎ…………………………80g

ピーマン…………………………40g

トマト……………………………80g

にんにく…………………………2g

オリーブオイル…………………小さじ5

塩…………………………………0.8g

こしょう…………………………少々

ホワイトソース…………………100g

とろけるチーズ(スライス)…4枚

パセリ……………………………4g


①なすは、焼きなすにして皮を取り、一口大に切りそろえる。

②ベーコンは細切り、たまねぎは薄くスライス、ピーマンは輪切り、トマトは角切りにする。

③にんにくで香りづけしたオリーブオイルで②をさっと炒める。

④耐熱皿に焼きなすを盛り、②の具材とホワイトソース、チーズをかける。

⑤オーブンでチーズが溶ける程度に焼いたら、パセリを散らす。



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Yamaguchi Pref. Government, Japan

TEL:083-933-2347

FAX:083-933-2358

E-mail:a12900@pref.yamaguchi.lg.jp

お問い合わせ先

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