このページの本文へ移動

ここから本文

トピックパス
トップページ > 組織から探す > 国際課 > access・1505_taste

平成27年 (2015年) 6月 25日

国際課

ACCESS  April - May 2015

A Bimonthly Newsletter for International Residents of Yamaguchi Prefecture


top / Yamaguchi / Q&A / a taste of Yamaguchi

a taste of Yamaguchi


Beef Lettuce Wrap


Beef Lettuce Wrap

Ingredients [Serves 4]

Beef Round ……………………………………… 200g

Beef Shoulder ……………………………………120g

Minced Green Onions ………………………… 10g

Sesame Seeds……………………………………1 Tbsp

Oyster Sauce …………………………………… 1 tsp

Gochujang (Korean Red chili paste) ……… 1 tsp

Garlic Paste……………………………………… A pinch

Sugar………………………………………………1 Tbsp

Sake ……………………………………………… 2 Tbsp

Soy Sauce…………………………………………1 Tbsp

Sesame Oil ……………………………………… 1 Tbsp

Lettuce…………………………………………… 200g

Cucumber…………………………………………1 small

Celery………………………………………………1/3 stalk

Red Bell Pepper …………………………………40g

Sanchu Miso, Garlic Miso, Gochujang………To taste


1. Mix the green onions, sesame seeds, oyster sauce, gochujang, garlic paste, sugar, sake, and soy sauce.

2. Cut the beef into bite-sized pieces and marinate in the mix from step one for 10 minutes. Add the sesame oil and rub in well. Stir fry the meat in a frying pan and put aside.

3. Wash the lettuce and drain the water. Rip the larger leaves in half. Cut the celery and red bell pepper into small strips about 5~6 cm long and 5mm wide and put them aside.

4. Prepare any sauces that you want to use (sanchu miso, garlic miso, gochujang, yakiniku tare, etc)

5. Your meal is ready to enjoy. Just wrap the meat and any of the seasonings from step four in the lettuce.




牛肉のレタス巻



材料(4人分)

もも肉……………………………………………200g

牛肩ロース肉……………………………………120g

ねぎみじん切り…………………………………10g

いりごま…………………………………………大さじ1強

オイスターソース………………………………小さじ1

コチジャン………………………………………小さじ1

おろしにんにく…………………………………少々

砂糖………………………………………………大さじ1弱

酒…………………………………………………大さじ2

しょうゆ…………………………………………大さじ1

ごま油……………………………………………大さじ1

サニーレタス……………………………………200g

きゅうり…………………………………………小1本

セロリ……………………………………………1/3本

赤パプリカ………………………………………40g

サンチェみそ·にんにく味噌·コチジャン……適宜


作り方

1. ねぎ、いりごま、オイスターソース、コチジャン、おろしにんにく、砂糖、酒、しょうゆを混ぜ合わせておく。

2. 肉は食べやすい大きさ(1枚を2~4切れ)に切り、(1)の調味料に10分くらいつけておき、ごま油も加えてもみこんでおく。フライパンを熱して、肉を焼き,皿に盛る。

3. サニーレタスは洗って、水気を切り、大きいものは半分くらいにちぎる。きゅうりとセロリと赤パプリカは長さ5~6㎝、5㎜角くらいの棒状に切り、皿に盛る。

4. サンチェみそ·にんにく味噌·コチジャン·焼肉のたれ等、準備できるものを用意する。

5. 各自、サニーレタスに肉と野菜をのせ、(4)の調味料を少しのせて巻いて食べる。





===================================

International Div.

Yamaguchi Pref. Government, Japan

TEL:083-933-2347

FAX:083-933-2358

E-mail:a12900@pref.yamaguchi.lg.jp

お問い合わせ先

国際課



お問い合わせ先

国際課

閉じる