このページの本文へ移動

ここから本文

トピックパス
トップページ > 組織から探す > 国際課 > access・1507_taste

平成27年 (2015年) 8月 20日

国際課

ACCESS  June - July 2015

A Bimonthly Newsletter for International Residents of Yamaguchi Prefecture


top / Yamaguchi / a taste of Yamaguchi

a taste of Yamaguchi


Milk Agar Jelly


Beef Lettuce Wrap

Ingredients (Serves 4)


Milk 2 Cups

Agar strips 6g

Sugar 6⅔ Tbsp

Canned Pineapple 80g

Canned Cherries 4


1. Heat the milk on low and add in the agar strips, waiting until the dissolve.

2. Add sugar just before the milk boils, and leave on low for 2 minutes while stirring to dissolve the sugar.

3. Pour the mix into a mold and decorate with canned fruit. Chill the dish until the jelly solidifies.




牛乳かん


材料(4人分)


牛乳 2カップ

糸寒天 6g

砂糖 大さじ6・2/3

パイナップル缶詰 80g

チェリー缶詰 4個


作り方

1. 牛乳を弱火にかけ、寒天を入れて煮溶かす。

2. 沸騰直前に砂糖を加え、さらに弱火で2分ほどかき混ぜながらよく溶かす。

3. 型に流し、果物を飾り、冷やし固める。





===================================

International Div.

Yamaguchi Pref. Government, Japan

TEL:083-933-2347

FAX:083-933-2358

E-mail:a12900@pref.yamaguchi.lg.jp

お問い合わせ先

国際課



お問い合わせ先

国際課

閉じる