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平成28年 (2016年) 2月 8日

国際課

ACCESS  Oct - Nov 2015

A Bimonthly Newsletter for International Residents of Yamaguchi Prefecture


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a taste of Yamaguchi


Egg-topped Hanaccoli


Ingredients (Serves 4)

Hanaccoli ……………………160g

Napa cabbage………………120g

Noodles………………………1 pack

Eggs ………………………… 2

[A] ・Soy sauce……………1 teaspoon

・Sake …………………1 teaspoon

・Mirin …………………1 teaspoon

・Dashi soup …………1 cup

Dried Bonito Shavings……To taste


Directions

1. Put the noodles in water, cut the noodles to desired size, and then drain the water.

2. Cut hanaccoli and napa cabbage to desired size, blanch them, and then drain the water.

3. Place [A] ingredients into a pot and heat it up. Put 1 and 2 in and simmer on medium heat. Once adjusted to one’s taste, add a mixed egg in.

4. Dish into a bowl, and garnish with dried bonito shavings.




はなっこりーの卵とじ


材料(4人分)

はなっこり…………160g

はくさい……………120g

麩……………………1個

卵……………………2個

[A] ・薄口醤油……小さじ1

・酒……………小さじ1

・みりん………小さじ1

・だし汁………1カップ

花がつお ……………適量


作り方

1 麩は水でもどし、適当な大きさに切って、水気を切っておく。

2 はなっこりー、はくさいは適当な大きさに切り、湯通しして、水気を切っておく。

3 深鍋にAを入れ火にかけ、1と2を入れ、中火で煮込んで味を整えた後、溶き卵を流し込む。

4 器に盛り付け、天盛りに花がつおをのせる。





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International Div.

Yamaguchi Pref. Government, Japan

TEL:083-933-2347

FAX:083-933-2358

E-mail:a12900@pref.yamaguchi.lg.jp

お問い合わせ先

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