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平成28年 (2016年) 6月 15日

国際課

ACCESS  Apr - May 2016

A Bimonthly Newsletter for International Residents of Yamaguchi Prefecture


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a taste of Yamaguchi


Marinated Chicken (Tori-Nanbanzuke)


Ingredients (Serves 4)

Chicken thighs……340g

[A] Sake……1.5 teaspoon

Soy sauce……1.5 teaspoon

Starch powder (potato or corn) ……3.5 tablespoons

Oil

Onion……half medium-sized

Green pepper……1

Red pepper……1

<<Marinating Sauce (Zuke-tare)>>

[B] Vinegar……2 tablespoon

Soy sauce……2 tablespoons

Sugar……1.5 tablespoons

Water……2 tablespoons


Directions

1. Cut the chicken thighs into 2 slices per person and let in soak in [A] ingredients.

2. Slice the onions thinly and soak in water.

3. Cut the green peppers into thin strips.

4. For the marinating sauce, combine [B] ingredients, place into a pot and let it come to a boil. Once the sugar is dissolved, move [B] into a bowl.

5. Put the vegetable ingredients from 2 and 3 into 4 and let it soak.

6. Coat the chicken thighs from 1 in starch powder, fry in oil, and then let it soak in 5.


Tip: If you add the marinating sauce directly after frying the chicken thighs while they’re still hot, the flavor will soak into the chicken well.




鶏の南蛮漬け


材料(4人分)

鶏もも肉……340g

[A] 酒……小さじ1・1/2

濃口しょうゆ……小さじ1・1/2

片栗粉……大さじ3・1/2

たまねぎ……中1/2

ピーマン……1個

赤ピーマン……1個

<<漬けたれ>>

[B] 酢……大さじ2

濃口しょうゆ……大さじ2

砂糖……大さじ1・1/2

水……大さじ2


作り方

1. 鶏肉は1人2切れ程度の大きさに切って、調味料Aで下味をつける。

2. たまねぎは、薄くスライスし、水にさらしておく。

3. ピーマンは縦に薄くせん切りにする。

4. 漬けたれは調味料Bを合わせ、鍋に入れて煮立たせ、砂糖が溶けたらボールに移す。

5. 2と3の野菜を4に漬け込んでおく。

6. 1の鶏肉に片栗粉をまぶし、油で揚げ、熱いうち5の中に漬け込む。


ポイント 鶏肉は、揚げてから熱いうちに漬けだれに入れると、味がよく染みこみます。





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TEL:083-933-2347

FAX:083-933-2358

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